Най-висшето самоуважение . . .
Самоусъвършенстване !
ИНДИВИДУАЛНА ПСИХОТЕРАПИЯ
Мадлен Алгафари провежда индивидуална терапия в четвъртък от 13:00 до 19:00 в кабинета на ул. "Чумерна" №3 в София. Записването става на телефон: 0889202197. В кабинета има и списък с чакащи за консултация при евентуален отменен час, а на всички обадили се, които не могат да се включат веднага в графика, а се нуждаят от спешна терапевтична подкрепа, се препоръчва друг подходящ психотерапевт. Терапевтичната сесия е с продължителност един астрономичен час.
В останалите дни от седмицата Мадлен Алгафари провежда супервизии на специализантите от ИНАП (www.binap.eu), а в кабинета работят под супервизията на Мадлен следните колеги от екипа:

 

СТАНИСЛАВА ЯНЕВА
„Отвъд идеите за правилно и грешно има едно поле. Ще те срещна там...“
Личният ми опит в психотерапията започна преди повече от 17 години. За мен, това е път със сърце и променя живота ми към по-добро. Първата ми среща с психотерапията не беше моя инициатива, но колкото и да ми беше трудно, останах. За мен това бяха години на болка, тъга, борба, но и много любов и подкрепа. Успях да поема отговорност за собствения си живот.
Аз съм магистър-психолог и телесно ориентиран, аналитичен психотерапевт. Изключително силно вярвам във връзката между съзнание и тяло. Работя Неорайхианска психотерапия под супервизия. Обучена съм за работа и използвам успешно и техниката EMDR – изключително ефективна за справяне с травматични преживявания и спомени, посттравматичен стрес, тревожност, безпокойство, фобии, панически състояния и др. Член съм на Българското Неорайхианско Психотерапевтично Дружество. Аз също така съм архитект, ориентирана към добре функциониращите вътрешни и външни пространства.
От мен можете да очаквате да съм до вас, да получите подкрепа и приемане. Няма как да премахна болката ви, но ще съм с вас в нея, докато не започнете да дишате отново. Аз не знам кое е най-доброто за вас, но мога да ви помогна вие сами да изберете. Мога да съм ви полезна при справянето с депресия, зависимости, затруднения във взаимоотношенията, ниска самооценка, както и просто да ви изслушам. Знам, че сам е трудно, а да потърсиш помощ е проява на много сила.


Телефон: 0888 613 191
E-mail : askme.st@protonmail.ch

 

НАДЕЖДА БОРИСОВА
Дипломиран Неорайхиански аналитичен психотерапевт.
Работя под супервизия от 2016 година.
Член съм на Българското неорайхианско психотерапевтично дружество, член на Българската асоциация по психотерапия (БАП) от 2008 год. и Европейската асоциация по психотелесна терапия (EABP) от 2010 г.
Завършвам “Психология и психопатология на развитието” във ВСУ “Черноризец Храбър”- Варна.
Това, което ме води по пътя на терапията, е моята лична съдба и опитност.
Вярвам, че когато преминеш през повратностите на живота, можеш да преведеш и друг човек с повече емпатия, присъствие и разбиране по неговия път.
Срещата със загубата, скръбта, депресията, самооценката, партньорските взаимоотношения, приемането, отношенията родител – дете и тревожността са ми близки. Личният опит ми е помогнал и в професионалното израстване.
Когато намерим своето най-добро място в този свят и създадем доверие, животът е пълноценен.
Не сме сами на този свят, колкото и самотни да се чувстваме понякога.

Кредо: Докато сме тук, можем да се променяме и да избираме.


Телефон: 0885 547 681
E-mail : Nadejdaf83@gmail.com

МЕГЛЕНА БЕНЕВА
Аз съм неорайхиански аналитичен психотерапевт, дипломирана към Института за Неорайхианска Аналитична психотерапия, професионален сеертифициран коуч (PCC) към Международната Коучинг Федерация, сертифициран НЛП практик от International Teaching Seminars, London;
Моят личен път в полето на психотерапията започна преди повече от 12 години в търсене на начин да изляза от „омагьосания кръг“ на повторения на връзки и поведенчески модели, които усещах неефективни, въпреки успехите ми в бизнеса. Вярвам че за да работим с хора е важно да се срещнем първо със себе си и собствените си ограничения. Това което напомням на себе си ежедневно в работата с хората е цитат на Карл Юнг – „Знай теорията, стани майстор на техниките. Но когато се срещнеш с друга човешка душа, бъди просто човешка душа.“
От 2019 година работя като психотерапевт под супервизията на едни от най-добрите аналитични терапевти в България. Магистър съм по Обща психология на английски език и Стратегическо управление към СУ “Климент Охридски” и математик по душа и образование.
Имам дванадесет години опит в бизнеса в сферата на продажби, маркетинг, управление на дистрибутори и търговски екипи. Треньор и фасилитатор за различни международни компании и екипи в сферата на лидерските умения и личностно развитие.
Член съм на Европейската Асоциация за Телесна Психотерапия (EABP), международната коучинг асоциация, като за последните няколко години участвам като добролец в екипа на Международното списание за телесна психотерапия и съм член на комитета по организацията на конгреси към EABP.
Обожавам движението и всичко свързано с планината – планинското бягане, ските и други екстремни спортове.


Телефон: 0889 533 120
E-mail : Megi.beneva@gmail.com

МАРТИН ЛЕВИ
Аз съм Мартин Леви, психолог и психотерапевт. Водя индивидуални и екипни групови сесии, създавайки безопасно пространство за хората да обсъждат своите лични и професионални предизвикателства. Емпатиен, интуитивен, любознателен и непредубеден лицензиран професионалист с опит в успешното прилагане на ефективни и индивидуализирани планове за лечение на юноши и възрастни клиенти, борещи се с психични и емоционални разстройства. Специалист по аналитична и телесна психотерапия, с умения в лечението както на мъже, така и на жени в широк спектър от възрасти, икономически и етнически групи. Предлагам професионална подкрепа и консултации при трудности във взаимоотношенията, тревожни или депресивни състояния, зависимости, психични, хранителни и емоционални разстройства както и при проблеми в развитието на личността.
Моят стремеж е да създам безопасна и подкрепяща среда, в която клиентите могат да изследват своите предизвикателства и да разработят практически стратегии за преодоляването им. Фокуса ми е клиентите да напускат всяка сесия с чувство на сила, устойчивост и увереност и да получават праткически ползи от моите услуги.
Образование:
Психология – University of Essex;
Психотерапия - Български институт по аналитична психотелесна психотерапия (БИНАП);
Квалификации:
- Zen Counseling
- Erickson Coaching International
- Фамилни Констелации
- Член на Българско неорайхианско психотерапевтично дружество и Европейска асоциация по психотелесна психотерапия


Телефон: +359 878 24 20 84
E-mail : martin.levi78@gmail.com

 
Психотелесната терапия като наука е на около сто години. Хубаво е, че вече се говори и за ПСИХОТЕЛЕСНА МЕДИЦИНА, но е малко като да доказваме, че водата е мокра. Всички традиционни медицини се основават от хилядолетия на връзката душа-тяло. Емпиричният опит на предците ни, който се базира на огромна извадка от цялата планета, от крайвреме доказва, че само интегративният терапевтичен подход е пълноценен.
А научните статии днес, основавайки се на малки извадки, казват: етооо, доказахме научно, че душата и тялото се взаимообуславят или - че водата е мокра!...
Има различни психотелесни подходи - йога, тай чи, ци гун, автогенен тренинг, прогресивна релаксация, дихателни практики и още много. Всички те са ефикасни несъмнено, но са симптоматично терапевтични, а аналитичната психотелесна терапия включва изброените по-горе методи, но и отива още по-дълбоко, защото не третира само симптома-следствие, но и изкоренява причината, която го поражда и която нерядко е дълбоко в несъзнаваното. Тогава премахнатият от едно място симптом не избива другаде под формата на следващ симптом, защото са изстръгнати корените му.
Анатиличната психотелесна терапия включва телесни практики плюс преживелищен опит, плюс анализа и преработване на несъзнаваното травматично съдържание! (Нека не забравяме, че само 5% от нас са съзнавани, а цели 95% - не са.)
Важно е да се припомня единството между душата и тялото, която науката изтървава от няколко столетия. Крайно време е да осъзнаем, че холистичният (цялостният) подход към здравето е мъдрият, защото няма две здравета, а само едно - психотелесното.
А още по-важно е лекарите да усетят, че без душата не могат да доизлекуват тялото, а всички други психотерапевтични парадигми да си дадат сметка, че без тялото не могат да доизлекуват душата.
Радвам се, че все повече хора сме в една обща лодка по отношение на това гледище. Единствената вярна лодка, с която можем да преплуваме потопа/апокалипсиса на едностранчивото мислене. („Апокалипсис“ означава разкриване.)
Имате уникалния шанс да научите още много за връзката на душата и тялото, за това как да сме по-осъзнати, здрави и щастливи по време на едно уникално предстоящо събитие през септември в България.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ световният конгрес по психотелесна терапия ще се проведе в България – в Софийски университет „Св. Климент Охридски“!
Ще имаме изключителния шанс да слушаме световни учени и психотелесни терапевти от пет континента, както и да участваме в 60 практически уъркшопа!
Ако ви интересува връзката между душата и тялото, ако изповядвате вярата, че само интегративният или холистичен подход в лечението е истинният и ефективният или пък се нуждаете от допълнителни доказателства за това, то запишете се за участие. Толкова много практици и теоретици от цял свят ще бъдат в България от 6 до 10 септември.
В момента таксата за участие е по-ниска. Не изпускайте възможността да се регистрирате. Можете да го направите през сайта на конгреса (има го и на български език):
Ще има симултанен превод на основните лектори и консекутивен превод по време на кръглите маси и уъркшопите.
Ще бъдат изнесени за първи път и нови научни открития в областта на психотелесното здраве. Ще има и много трансформиращ преживелищен опит, а не само лекции.

Контакти

Мадлен Алгафари
ул. "Чумерна" №3
София 1000

Е-mail: Мадлен Алгафари
Мобилен: +359 889202197
ИЗБРАНИ КНИГИ В КОШНИЦАТА
TOTAL: 123 лв
Избери още книгиИзбери други книги Потвърди поръчкатаПотвърди поръчката